Call Us: +30-210-3648111  -

Αλλεργιογόνα Τροφίμων

Από την 13η Δεκεμβρίου 2014 εφαρμόζεται υποχρεωτικά η νέα νομοθεσία της Ένωσης σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές η οποία ενοποιεί τις δύο Οδηγίες (2000/13/ΕΚ & 90/496/ΕΟΚ) σε μια νομοθεσία, τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1169/2011, με τον οποίο θεσπίζονται οι γενικές αρχές, οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις που διέπουν τις πληροφορίες για τα τρόφιμα και ειδικότερα η γενική και διατροφική επισήμανση.

Η νέα Νομοθεσία (Κανονισμός ΕΕ αριθ. 1169/2011) αλλάζει σημαντικά την επισήμανση των τροφίμων και την αναγραφή των συστατικών που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες και εμπεριέχονται σε κάθε τρόφιμο. Επιπλέον, καθιστά υπεύθυνη την επιχείρηση, ως προς την αξιόπιστη ενημέρωση του καταναλωτή, που επιλέγει να χρησιμοποιήσει ένα τρόφιμο με αλλεργιογόνες ουσίες. Η κάθε επιχείρηση καλείται να αποδεικνύει μέσα από ειδική μελέτη των συνταγών της, η οποία γίνεται από επιστήμονες των τροφίμων, ποιες ακριβώς είναι οι ουσίες που χρησιμοποιεί και προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες

Η MTC, αναλαμβάνει να ελέγξει διεξοδικά όλες τις συνταγές και όλα τα προϊόντα που προσφέρει η επιχείρηση. Εν συνεχεία αρμόδιοι επιστήμονες της MTC , συντάσσουν αναλυτικό έντυπο – μελέτη που περιλαμβάνει όλα τα περιεχόμενα συστατικά που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες ανά προϊόν του menu της κάθε επιχείρησης. Το εν λόγω έντυπο είναι διαθέσιμο τόσο για τους Κρατικούς Ελεγκτικούς Φορείς όσο και στους πελάτες της επιχείρησης.

Μετά την ανωτέρω διαδικασία, η επιχείρησή σας είναι πλήρως εναρμονισμένη με την ελληνική και ευρωπαϊκή Νομοθεσία (Κανονισμό ΕΕ αριθ. 1169/2011 & Εγκύκλιος ΕΦΕΤ Αρ. Πρωτ.: 20303/22-12-2014 ) και παρέχει έγκυρη και απόλυτα αληθή ενημέρωση, χωρίς κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών, που έχουν αλλεργίες ή δυσανεξίες σε συγκεκριμένες τροφές.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας περιγράψουμε τη διαδικασία εκπόνησης μελέτης αλλεργιογόνων, κάτι που ήδη ζητείται από τους κρατικούς φορείς ελέγχου, και να σας ενημερώσουμε για ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τις αλλεργιογόνες ουσίες και τη σωστή επισήμανση των προϊόντων που τις περιέχουν.